ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΈΡΓΑ | ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ | LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑHome PageClearSite MapClearMailClearPrintClearRssClearΧώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης
Menu
ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Search

 
Νέα

        
Δημοφιλείς σελίδες
ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Home : ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

- ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

 

Οι ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ είναι ο ιδανικότερος τρόπος για μια πολυτελή και υψηλής ποιότητας κατοικία. Η ελευθερία αρχιτεκτονικής, παράλληλα με την έλλειψη τεχνιτών και χημικών υλικών, επιβλαβών για τον άνθρωπο, δίνει ένα αποτέλεσμα πέρα των προσδοκιών μας. Αν συμπεριλάβουμε το χαμηλό σχετικά κόστος, τον μικρό χρόνο που χρειάζεται για την κατασκευή και την αμελητέα συντήρηση που χρειάζεται, καταλαβαίνουμε πως είναι μια από τις ιδανικότερες λύσεις για την σωστή και υγιεινή διαβίωση μας σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Ο μοντέρνος εξοπλισμός με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ελεγχόμενα από Η\Υ, εγγυώνται την άριστη επεξεργασία των κορμών για τις ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ. Οι κορμοί προέρχονται από την Λαπωνία όπου αναπτύσσονται σε πολύ αργούς ρυθμούς λόγω της περιορισμένης ηλιοφάνειας και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι η δημιουργία ξυλείας η οποία είναι πολύ σκληρή, συμπαγής, με μεγάλη μηχανική αντοχή σε σύνθλιψη και σε κάμψη.
ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Απαραίτητη επεξεργασία, κυρίως για την χώρα μας, είναι η δημιουργία σύνθετης – ανοκολλητής (laminated) ξυλείας. Οι σύνθετοι – ανικολλητοί (laminated) κορμοί είναι προϊόν, το οποίο δημιουργείται ενώνοντας μαζί δύο έως έξη μέρη του κορμού (ανάλογα με την διατομή του κορμού) έτσι ώστε η καρδιά του να είναι αυτή που θα βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά. Οι γραμμές των κολλήσεων είναι κάθετες και το ποσοστό υγρασίας, το οποίο είναι συγκεκριμένο και απαραίτητο, είναι 12% με 14%.
ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Λόγω της μεθόδου αυτής, ο σύνθετος – αντικόλλητος (laminated) κορμός, δεν θα ραγίσει (κρακς) και δεν θα στρεβλώσει ποτέ όπως οι απλοί πλανισμένοι κορμοί. Επίσης απαιτεί και ελάχιστη συντήρηση.
 

Η αντοχή της συγκεκριμένης ξυλείας, σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι προβλέψιμες και αποδεδειγμένες. Σε εργαστηριακές δοκιμές που έχουν γίνει στην ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες από εγκεκριμένα δημόσια και ιδιωτικά ινστιτούτα ( Technical Research Center of Finland – VTT), καθώς και έρευνες που έγιναν σε καμένα σπίτια, αποδείχτηκε ότι το ξύλο δεν μπορεί να αναφλεγεί εύκολα. Χωρίς την παρουσία φλόγας ή παρατεταμένη προθέρμανσης, η συγκεκριμένη ξυλεία, δεν μπορεί να αναφλεγεί αυτόνομα παρά μόνο αν φθάσει σε θερμοκρασίες όπου ο χάλυβας χάνει σχεδόν όλη του την αντοχή. Οι συμβατικές κατασκευές με την επίδραση της θερμότητας χάνουν την αντοχή τους κυρίως λόγω της διαστολής – συστολής, φαινόμενο που δεν παρατηρείτε στο ξύλο καθώς είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Όταν το ξύλο τελικά αναφλεγεί, αυτό γίνετε αργά με πολύ μικρή ταχύτητα απανθράκωσης, χωρίς να χάνει την αντοχή του σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει στις συμβατικές από χάλυβα και μπετό κατασκευές.

 


Το μικρό βάρος της κατασκευής από κορμούς, σε συνδυασμό με την μεγάλη ελαστικότητα τους, έχει ως αποτέλεσμα να κάνει πιο ήπια τα δυναμικά φορτία ταλάντωσης της κατασκευής, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να τα επηρεάσει ένας σεισμός.

Η θερμομόνωση της κατασκευής από κορμούς είναι μοναδική. Το ξύλο έχει πολύ μικρή θερμοχωρητικότητα ως υλικό, σε αντίθεση με τα συμβατικά δομικά υλικά. Το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό από το μπετόν, 700 φορές από τον σίδηρο και 1800 φορές από το αλουμίνιο. Σε έρευνες έχει αποδειχθεί ότι οι κατασκευές από κορμούς έχουν 25% έως 45% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για την θέρμανση ή την ψύξη τους.

 

 

Δείτε επίσης:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΡΓΑ ΜΑΣΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, LINKS

 

Bookmark and Share

Log-in
Username

Password

Total Visitors
Μοναδικοί Επισκέπτες
42139
Online Visitors
Online Επισκέπτες
2
Total Visits
Επισκεψιμότητα
392312

© 2013 - Allwood - Ξύλινες Κατοικίες

Allwood, 30o Χιλιόμετρο Αθηνών - Λαμίας, τηλ: 210 6252447, Fax: 2106255850

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | Protocol Online Marketing